Eerste GSA in Westland van start

 | Eerste GSA in Westland van start | Het laatste nieuws | Nieuws | Over onze school
Gepubliceerd op: 22 november 2018

Eerste GSA in Westland van start

Op 20 november heeft ISW Hoogeland in Naaldwijk als eerste school in gemeente Westland een GSA opgericht. Een GSA is een groep leerlingen en medewerkers van een school die vindt dat iedereen op zijn school de vrijheid heeft te kunnen zijn wie ze zijn, zonder zich daarvoor te hoeven schamen of verantwoorden.

De letters GSA staan voor Gender and Sexuality Alliance, een verbond tussen allerlei seksuele oriëntaties, genderidentiteiten en genderexpressies. Iedereen heeft hierin zijn eigen voorkeuren. ISW Hoogeland vindt dat lesbische, homoseksuele, biseksuele, transgender en interseks personen geen aparte groep vormen, maar deel zijn van het geheel. Iedereen in school telt mee.

Gemeente Westland zet in om de acceptatie van LHBTIQ te verbeteren. Een school kan hier een belangrijke bijdrage aan leveren. Twee medewerkers van ISW Hoogeland, Gemma Ripken en Jump Koch, hebben het idee opgepakt om samen met leerlingen hier aandacht voor te vragen binnen de school. ISW Hoogeland organiseert al jaren lessen over dit thema maar een enthousiaste groep leerlingen en medewerkers, die op andere momenten in het jaar dit soort zaken bespreekbaar maken, ontbrak. Een groep leerlingen heeft hier positief op gereageerd wat geresulteerd heeft in het opzetten van een GSA.

Op 14 december organiseert ISW Hoogeland een paarse vrijdag, waarop leerlingen en medewerkers wordt gevraagd om in het paars naar school te komen. Hierbij geven leerlingen en medewerkers steun aan gender en seksuele diversiteit. Deze dag wordt ook gebruikt om andere leerlingen op te roepen zich aan te sluiten bij het GSA.

‹ Terug naar overzicht

Agenda

Herfstvakantie

21 oktober
De herfstvakantie begint op maandag 21 oktober.
Lees meer …

Kerstvakantie

23 december
De kerstvakantie begint op maandag 23 december 2019.
Lees meer …

Informatieavond voor ouders

23 januari
Informatieavond voor ouders/verzorgers van leerlingen uit groep 8.
Lees meer …

Open Huis

07 februari
Wij kijken ernaar uit om kennis met je te maken!
› Bekijk volledige agenda