Mediatheek

De mediatheek is bedoeld als een ondersteuning bij het zelfstandig studeren. Het is een ruimte waar je, na inlevering van je schoolpas, rustig kan werken, leren, overleggen en samenwerken in de stilteruimte of aan een van de werktafels.
 

Met je schoolpas kun je gratis  boeken lenen voor een periode van 4 weken (en 4 weken verlengen). Voor een profielwerkstuk mag je ze langer houden. De medewerkers helpen je graag bij het uitzoeken van een passend boek. 

Mediatheek

Online catalogus - Mijn Auraspace

De Online Aura catalogus- Mijn Auraspace: check online in de catalogus welke boeken in de mediatheek aanwezig zijn en/of hoeveel punten elk boek krijgt. Ook kun je de boeken online reserveren. Maak eenmalig een account aan op je leerlingnummer door hier te klikken.

Als je de Auro Library-app op je telefoon installeert en pushberichten aanzet, ontvang je een berichtje wanneer je je boek moet inleveren. Ook kun je via de app reserveren en je boek verlengen, zodat je daarvoor niet langs de mediatheek hoeft. 

Openingstijden

Openingstijden

De mediatheek is op schooldagen geopend:
 

maandag
dinsdag
woensdag
donderdag
vrijdag

08.15 - 15.45 uur
08.15 - 15.45 uur
08.15 - 15.45 uur
08.15 - 15.45 uur
08.15 - 15.45 uur

Als de mediatheek incidenteel gesloten is, wordt er geen boete gerekend over die dag. Ook over weekend- en vakantiedagen wordt geen boete berekend.

Regels

Uitleen
 • Uitleen van boeken voor maximaal 4 weken (voor Engels 8 weken). Uitlenen is mogelijk als het boek niet door een ander gereserveerd is.
 • Je kunt maximaal 6 boeken tegelijk lenen; 3 voor Nederlands en 1 tegelijk per taal.
 • Bij openstaande boete mag er verder geen gebruik worden gemaakt van faciliteiten.
 • Boete bedraagt € 0,10 per titel per schooldag. Na 1 week ontvang je een Magisterbericht, na 2 weken weer en na 3 weken krijgen ook je ouders een bericht. Na 4 weken gaan we er vanuit dat je het boek wilt houden en krijg je een rekening thuis en betaal je de portokosten.
  Neem bij beschadiging of zoekraken van geleende materialen zo snel mogelijk contact met ons op om een regeling te treffen en te voorkomen dat de boete onnodig hoog oploopt.
Stilteruimte
 • In de stilteruimte dient het volledig stil te zijn.
Werktafels
 • Zachtjes overleggen mag.
Printen
 • Printen is gratis en alleen voor schooldoeleinden.
 • Op de muur hangt een instructieblad over hoe je kunt printen. Lees dit!
Chromebooks

Indien je problemen hebt met je chromebook, kun je deze inleveren in de mediatheek. Als we het probleem niet direct kunnen verhelpen, kun je een leenchromebook krijgen. 

Schoolpas
Je hebt je schoolpas nodig om gebruik te kunnen maken van de stilteruimte, een studieplek  en om boeken te kunnen lenen. Bij verlies of beschadiging van je schoolpas dient een nieuwe pas aangevraagd te worden. De kosten bedragen dan € 2,00. Je schoolpas is persoonlijk en 3 jaar geldig.
 
Algemeen
 • Tassen en jassen dienen bij binnenkomst in het tassenrek geplaatst te worden.
 • Eten en drinken in de mediatheek is toegestaan. Ruim wel je rommel op.
 • Je mag niet bellen en geen foto's of filmpjes maken met je mobiel.
 • Na gebruik afmelden en je werkplek opgeruimd achterlaten.

Vergeten spullen in toetsweek
Als je in de toetsweek je chromebook, oplader of koptelefoon vergeten hebt, kun je in de mediatheek een leenexemplaar krijgen. Als je je rekenmachine hebt vergeten kun je er een lenen bij de administratie. Na je toets moet je je dan melden bij je leerlingcoördinator of afdelingsleider en een half uur nablijven. Neem dus al je spullen mee als je een toets hebt!

Binassen en woordenboeken worden alleen uitgeleend aan examenkandidaten.

Medewerkers

Mevrouw I. van der Meijs en mevrouw L. Lusthof-Stuivenwold

De medewerkers worden bijgestaan door een team van enthousiaste vrijwilligers die ieder een dag(deel) voor hun rekening nemen.

Heeft u ook interesse om vrijwilliger te worden?
Bel dan naar 0174 - 628961 en vraag naar de mediatheek. Of stuur een e-mail.

Wat kan ik hoelang lenen?

Materiaal
Maximaal aantal
Uitleentermijn (dagen)
Verlengtermijn (dagen)
Boete per schooldag
Boek
6
 
 
€ 0,10
-   NL
3
28
28
€ 0,10
-   EN
1 56
28
€ 0,10
-   DU, FA, SP
1
28
28
€ 0,10
Studieboek
1
28
28
€ 0,10
Leerlingen mogen níet 2 dezelfde boeken op één pas lenen!!
 
Deze materialen mogen alleen ín de mediatheek gebruikt worden: 
 • atlassen
 • woordenboeken

E-books lenen via de openbare bibliotheek

Wil je een E-book lenen? Dat kan gratis als je lid bent van de openbare bibliotheek. Klik hier om naar de website van de OB te gaan.