Het laatste nieuws

17-01 O&O-leerlingen gekwalificeerd voor NK robotwedstrijd

Team Donuts 2.0 kwalificeert zich voor landelijke finale.

Lees meer …

16-01 Eerste Hoogelandse Debatdag

‘Elke miljoenste sigaret zou een explosief moeten bevatten.’ Dat is een malle gedachte misschien. Toch moest onder andere dat standpunt verdedigd worden, tijdens de eerste van de Hoogelandse Debatdagen. Deze eerste debatdag vond plaats op 18 december, met enkel de leerlingen uit 4-vwo als deelnemer, maar gezien het succes (leerlingen enthousiast, docenten gelukkig) ligt uitbreiding naar andere leerlagen voor de hand.

Lees meer …

20-12 Sinterklaas bezocht Hoogeland

Lees meer …

22-11 Eerste GSA in Westland van start

Op 20 november heeft ISW Hoogeland in Naaldwijk als eerste school in gemeente Westland een GSA opgericht. Een GSA is een groep leerlingen en medewerkers van een school die vindt dat iedereen op zijn school de vrijheid heeft te kunnen zijn wie ze zijn, zonder zich daarvoor te hoeven schamen of verantwoorden.

Lees meer …

18-11 Leerlingen ISW Hoogeland ontwerpen tentoonstelling voor Escher in Het Paleis

Donderdagavond 15 november is in Escher in Het Paleis (het Eschermuseum) een tentoonstelling geopend voor mensen die blind zijn of een visuele beperking hebben. Deze tentoonstelling is vorig schooljaar ontworpen door leerlingen van het ISW Hoogeland bij het vak Onderzoek & Ontwerpen. Daarna hebben studenten van de Haagse Hogeschool subsidieaanvragen geschreven om de ideeën ook daadwerkelijk te realiseren.

Lees meer …

05-11 Dag van de Franse taal!

Lees meer …

24-10 100 % geslaagden voor Cambridge English

Alleen maar blije gezichten op ISW Hoogeland woensdagavond 17 oktober.

Lees meer …

17-10 vwoMAX debatteren

Lees meer …

15-10 Reünie 10-jarig bestaan Cambridge Engels op ISW Hoogeland

Lees meer …

14-09 Leren debatteren (4vwo – 18 december 2018)

Op 18 december leren onze 4vwo-leerlingen debatteren. Leerlingen leren vanuit verschillende perspectieven scherp na te denken over de redenen achter zaken die ze op dat moment normaal vinden. Ze krijgen meer inzicht in hoe de wereld in elkaar steekt. En verder leren ze onderwerpen te onderzoeken en standpunten logisch te onderbouwen. Uiteindelijk kunnen ze beter denkfouten en drogredenen herkennen bij anderen, maar vooral ook bij zichzelf. Door kritisch te luisteren gebruiken ze de argumenten van anderen om ze te ontkrachten. Ze leren anderen te overtuigen van hun standpunt.

Lees meer …