Het nieuws van ISW

22-11 Project mediawijsheid

De drie dagen mediawijsheid zijn prima verlopen.

Lees meer …

20-11 Geslaagde opleidingenmarkt

Afgelopen woensdag vond de opleidingenmarkt plaats.

Lees meer …

18-11 informatieavond Spaans van 26 november gaat niet door

11-11 Journée de la langue française!

Le 12 novembre; c'est la Journée de la langue française.

Lees meer …
› Bekijk meer nieuws
› Bekijk meer nieuws

Het laatste nieuws

22-11 Project mediawijsheid

De drie dagen mediawijsheid zijn prima verlopen.

Lees meer …

20-11 Geslaagde opleidingenmarkt

Afgelopen woensdag vond de opleidingenmarkt plaats.

Lees meer …

18-11 informatieavond Spaans van 26 november gaat niet door

11-11 Journée de la langue française!

Le 12 novembre; c'est la Journée de la langue française.

Lees meer …

Agenda 2015

TechnoLab Westland open

30 november
TechnoLab Westland biedt u verschillende cursussen aan op het gebied van nieuwe technologieën als: 3D tekenen, 3D printen, Lasersnijden en App programmeren voor Android.
Lees meer …

TechnoLab Westland open

14 december
TechnoLab Westland biedt u verschillende cursussen aan.
Lees meer …
› Bekijk volledige agenda
Scroll naar beneden

Welkom

Welkom op de website van ISW locatie Hoogeland. Op deze locatie kunnen leerlingen terecht voor de volgende soorten onderwijs: mavo, mavo/havo, havo/vwo, vwo, Cambridge Engels en Technasium.

MAVO › HAVO ›VWO ›

Specialisaties op het ISW

Op ISW Hoogeland werk je zelfstandig, in een groep, in de klas, de mediatheek of op een leerplein. We verwachten nogal wat van je: opdrachten maken, repetities leren, samenwerken en presenteren. Naast mavo, havo en atheneum is het bij ons op school ook mogelijk het technasium te volgen of te kiezen voor Cambridge Engels.  

Cambridge Engels Technasium Bèta Challenge

Maar het is niet alleen leren… Er zijn tal van andere activiteiten waarbij jij een rol kan spelen: de schoolkrant, de leerlingenraad, de musical of organiseren van vieringen.

ISW Hoogeland photostream

Bekijk alle foto's

Meestgestelde vragen

Mag ik ook opgeven bij wie ik in de klas wil?

Jazeker! In mei krijg je van ons een formulier waarop je kunt invullen bij wie je graag in de klas zou willen. Natuurlijk moet je vriend of vriendin dan wel hetzelfde advies hebben gekregen. Bijvoorbeeld: heb jij een havo/vwo advies en je vriend/vriendin een mavo-advies. Dan kun je niet bij elkaar in de klas komen. Wij beloven niets, maar gaan wel ons best voor je doen.

Wat is het Technasium

Bij Technasium (in de havo/vwo technasium-klas) maak je op een praktische manier kennis met techniek en technologie. Je werkt aan echte problemen/opdrachten zodat je straks beter bent voorbereid op een studie in de technische richting. Naast extra lessen Onderzoek & Ontwerpen (O&O) zijn excursies, bedrijfsbezoeken en het geven van presentaties onderdeel van het programma. Je werkt per jaar aan vier projecten waarvan echte bedrijven de opdrachtgevers zijn.

Is er een beetje gezellige sfeer op jullie school?

Wij vinden van wel! Maar het gaat er natuurlijk om of jij het gezellig vindt. Natuurlijk kies je een school niet om de gezelligheid. Maar je zult zien dat je met meer plezier leert als je op een leuke school zit. Die leuke school maken we met z'n allen. De schoolleiding, de leraren, het ondersteunend personeel en de leerlingen: iedereen helpt mee aan een leuke sfeer. Want de school, dat zijn we met z’n allen!

Kom ik op school voordat het schooljaar begint?

Ja, voor de zomervakantie kom je een middag bij ons op school. Je kunt dan kennismaken met je klasgenoten en je mentor.

Wat is Cambridge Engels?

Het Cambridge Programma (in de vwoCambridge klas) bereidt je voor op het behalen van twee internationaal erkende diploma’s. Het betekent voor jou dat je heel snel erg goed Engels leert spreken, luisteren, lezen en schrijven. Je hebt daar nu en later veel gemak van. Ga naar www.isw.info/hoogeland en klik op Cambridge Engels

Hoe kom ik aan schoolboeken en andere materialen?

De schoolboeken krijg je gratis van school. In juni hoor je hoe je ze kunt bestellen. Dat gaat via internet. Je krijgt je boeken daarna thuisbezorgd of je krijgt ze via school. Ook hoor je dan wat je nog meer moet kopen, zoals een agenda, etui, passer, rekenmachine en gymkleding.

Welke niveaus zijn er?

Er zijn in het eerste leerjaar mavo-klassen, mavo/havo-klassen, havo/vwo-klassen, vwo- en vwoCambridgeklassen en Technasium-klassen. Veel leerlingen komen dus in een gemengde klas, dit noemen we bij ons op school ook wel een dakpanklas.

Wanneer weet je of je bent toegelaten op de school van je keuze?

Vóór de meivakantie ontvang je bericht van ons.

Hebben jullie ook gymnasium?

Nee, op Hoogeland hebben wij geen gymnasium. Deze opleiding kun je alleen op ISW Gasthuislaan volgen.

› Bekijk meer vragen