Debatdag

Gepubliceerd op: 10 maart 2020

Op ISW Hoogeland bestaat sinds dit schooljaar een debatteam. Dit team bestaat uit enthousiaste leerlingen met een passie voor retorica, die zich hebben aangesloten na de debatdag die we sinds vorig schooljaar jaarlijks organiseren op de vwo afdeling. Dit jaar hebben verschillende betrokken collega's van de secties Nederlands en maatschappijleer / maatschappijwetenschappen de leerlingen een workshop gegeven, en de leerlingen hebben extern workshops gevolgd. Dit alles ter voorbereiding op een wedstrijd. En afgelopen woensdag was het dan zo ver ...

Vol goede moed en gezonde spanning reisden we af naar Den Haag voor onze deelname aan 'Op weg naar het Lagerhuis'. Deze wedstrijd vond plaats in het Ypsilon gebouw, dat tijdelijk dienst doet als provinciehuis van Zuid-Holland. Onze negen dames en een dappere man maakten zich op voor de strijd tegen onder andere Gymnasium Novum en het Laurens Lyceum. En wat hebben ze gestreden! Onze tegenstanders waren niet mis, het zijn uiteindelijk de winnaar en verliezend finalist van de dag geworden. Maar we hebben ze mooi tegenstand kunnen bieden!
Na de wedstrijd zijn de leerlingen moegestreden maar tevreden, met een rugzak aan ervaringen naar huis vertrokken. Wij zijn ontzettend trots op deze toppers! En wat betreft de wedstrijd, volgend jaar (nog) beter!

‹ Terug naar overzicht