Meesterproef 4-mavo

Gepubliceerd op: 05 maart 2024

Afgelopen week was het eindelijk zover! Onze leerlingen van mavo 4 presenteerden hun meesterproef. Dit deden zij door hun ontwerp en product te presenteren in een marktkraam. De bedrijven, ouders en collega's bezochten de markt om de oplossingen te bekijken, te proeven of uit te proberen.

In samenwerking met maar liefst vijfentwintig bedrijven uit het Westland kregen de leerlingen de kans om het examen voor het vak T&T af te leggen door te werken aan levensechte casussen naar eigen interesse.
Om tot een eindproduct te komen, hebben de leerlingen individueel of in samenwerking met klasgenoten onderzoek gedaan naar vraagstukken zoals 'onwikkel een gadget welke geschikt is om aan jongeren uit te delen' of 'ontwikkel een gastvrijheidstraining voor onze werknemers tussen de 14 - 18 jaar'. Vanuit het onderzoek zijn zij aan de slag gegaan met het bedenken en ontwikkelen van een product. 

De markt, waarin de leerlingen hun meesterproef hebben gepresenteerd, was een groot succes. Dit mede met dank aan de bedrijven, want onderwijs maak je tenslotte samen! 

 

 

‹ Terug naar overzicht