Regiofinale First Lego League (FLL)

Gepubliceerd op: 30 maart 2022

Brian, Nicole, Jens en Tim uit onze brugklas deden afgelopen zaterdag mee met de regiofinale van de First Lego League bij ons op school.

Bij de FLL strijden teams van verschillende scholen tegen elkaar met zelf gebouwde en geprogrammeerde lego-robots. Ze moeten zo snel en goed mogelijk verschillende missies voltooien, maar ook goed samenwerken, een innovatieproject uitwerken en presenteren en vooral ook samen veel plezier hebben; daar gaat het om bij de First Lego League.
Er deden 14 scholen uit de regio mee. De afgelopen maanden is door het team buiten hun roosteruren om hard gewerkt en het resultaat mocht er zijn. Iedereen was erg trots op het resultaat. De Groene Monsters, zoals we ons team noemden, heeft goed kunnen laten zien hoe leuk het is om samen zo’n programmeer- en innovatie-uitdaging aan te gaan.
Daarnaast was het een thuiswedstrijd in onze eigen school, dus we hebben ook aan veel basisschoolleerlingen kunnen laten zien wat een leuke school het ISW Hoogeland is. De sectie O&O ondersteunde de leerlingen en zeker ook onze toa’s stonden de afgelopen maanden klaar om het team te ondersteunen, dank allemaal. Volgend jaar weer!

‹ Terug naar overzicht