Reizen en excursies afgelast

Gepubliceerd op: 13 maart 2020

Om het Corona-virus te bestrijden heeft de regering nieuwe maatregelen afgekondigd. Wij hebben ons als school gebogen over de ontwikkelingen in Nederland en met name gekeken naar de positie van de reizen en excursies in de school de komende periode.
Met pijn in ons hart, hebben we, vanuit veiligheidsperspectief,  het volgende besloten:

De reizen die volgende week zouden plaatsvinden gaan niet door! We zullen de organisatoren van de reizen vragen om de reizen te verplaatsen naar september. Nadere mededelingen daarover volgen uiteraard nog.

  • De reis naar York ligt nog een aantal weken verder weg. Een besluit daarover zal nog genomen gaan worden. Dit is afhankelijk van de situatie tegen die tijd.
  • Ook de extra activiteiten die volgende week in of buiten de school zijn gepland zullen worden verplaatst/afgezegd. Dit betreft de 4 vwo-excursie, excursie Blijdorp en Cross Your Borders.

Concreet betekent dit dus dat alle leerlingen volgende week een reguliere lesweek tegemoet kunnen zien.

We hebben deze beslissing niet lichtvaardig genomen. We komen tot de conclusie dat de situatie in Nederland en Europa zo snel verandert, dat het moeilijk is in te schatten of de leerlingen volgende week hun geplande reizen tot een goed einde kunnen brengen. Er zijn veel maatregelen die landen nu al nemen of nog kunnen nemen, die een negatief effect hebben. Daarom dit brede besluit.

 Zoals landelijk besloten, blijft de school tot nader orde open en zullen de lessen zoals gebruikelijk plaatsvinden. Wij houden u/jullie uiteraard op de hoogte van verdere ontwikkelingen.

‹ Terug naar overzicht