Update niet-examenklassen 18 maart

Gepubliceerd op: 19 maart 2020

Geachte ouder(s), verzorger(s),

We hebben de afgelopen dagen op school gewerkt om de leerlingen te voorzien van onderwijs materiaal. Graag informeren wij u over de stand van zaken.

Voor de eindexamenkandidaten stonden we op het punt om een compleet schema met examentoetsen en (digitale) bespreking uit te rollen voor komende week. Gisteren werden we ingehaald met de mededeling van minister Slob dat we deze leerlingen wel schoolexamentoetsen mogen afnemen. Inmiddels zijn de examenkandidaten en hun ouders geïnformeerd over de schoolexamenweek. Deze start aanstaande maandag.

De niet-examenleerlingen hebben inmiddels informatie ontvangen via Magisterberichten, de e-mailfunctie van Magister. Ze ontvangen via dit medium gestandaardiseerde studiewijzers voor de vakken. Hierin staan opdrachten voor de komende weken. We zijn bezig met een systeem om in de agenda van Magister momenten in de plannen waarop leerlingen vragen kunnen stellen. In ieder geval via Magister berichten, als het lukt ook via Microsoft Teams (een chat en video functie). Dit is echter wel afhankelijk van de situatie rondom de eindexamenklassen. De inzet van het beschikbare personeel gaat allereerst naar het goed afronden van het examenjaar voor deze leerlingen. Door de huidige voorschriften (afstand 1,5 meter) zijn er bijvoorbeeld al veel meer ruimtes nodig en dus meer surveillanten.

Ondersteuning thuis
Wij realiseren ons dat we van de leerlingen een grote mate van zelfstandigheid verwachten. We zijn als docenten niet goed in staat om op afstand te controleren of de leerlingen regelmatig met het hun opgedragen werk bezig zijn. We vragen u als ouder(s), verzorger(s) thuis voor de nodige structuur te zorgen. Bij het maken van de studiewijzers hebben we gezorgd voor een werklast van ongeveer 1,5 uur per vak per week voor elke leerling. Uiteraard is dit een indicatie.

 We realiseren ons dat deze berichtgeving mogelijk weer wordt ingehaald door nieuwe landelijke maatregelen, of aangepaste regelgeving vanuit het ministerie van onderwijs. Wij zullen u uiteraard weer zo snel mogelijk informeren als zaken anders lopen dan hier beschreven.

 Wij wensen onze leerlingen en u veel sterkte en succes in deze bijzondere tijden.

 Met vriendelijke groeten,

 Han Versloot 
Locatiedirecteur

‹ Terug naar overzicht