VwoMAX-avond

Gepubliceerd op: 22 mei 2023

Op woensdag 10 mei werd een bijzondere Masterclass voor vwoMAX georganiseerd.  Dit keer niet op woensdagmiddag voor de leerlingen van vwoMAX, maar in de avond voor leerlingen én ouders.

Na een terugblik op alle Masterclasses van het afgelopen schooljaar en op de meer dan uitstekende inzet en interesse van de leerlingen, kregen de ouders een inkijkje in hoe een Masterclass doorgaans georganiseerd wordt. Met ditmaal als bijzondere spreker dr. Cynthia van der Starre, neonatoloog aan het Erasmus MC.
Cynthia wist op boeiende en enthousiaste wijze te vertellen over de mooie en soms moeilijke kanten van haar beroep, waarbij veel ruimte was voor inbreng, vragen en antwoorden vanuit leerlingen en ouders.
Zo vertelde dr. Van der Starre dat we allemaal het meest stressvolle moment van ons leven al achter de rug hebben, namelijk onze geboorte. Aan het eind van de avond was duidelijk geworden dat het onderwerp neonatologie zoveel meer betreft dan de intensieve zorg voor te vroeg geboren baby's; het gaat over de zorg om ouders én kind, waarom 'kangoeroeën' bijvoorbeeld zo goed is voor beiden, en over de gehele kwaliteit van leven. 

‹ Terug naar overzicht