Het nieuws van ISW Hoogeland

12-05 Parodie safety first-instructie voor de anderhalvemeterschool

24-03 Centrale eindexamens afgelast

Update examenkandidaten 24 maart (bericht eerder per mail ontvangen).

Lees meer …

23-03 Opschorten alle schoolexamens

Dit bericht is per mail verzonden naar alle examenkandidaten en hun ouder(s), verzorger(s)

Lees meer …

19-03 Schooltentamens gaan door

Examenleerlingen en hun ouders/verzorgers hebben dit bericht gisteren per e-mail ontvangen.

Lees meer …
› Bekijk meer nieuws
› Bekijk meer nieuws

Het laatste nieuws

12-05 Parodie safety first-instructie voor de anderhalvemeterschool

24-03 Centrale eindexamens afgelast

Update examenkandidaten 24 maart (bericht eerder per mail ontvangen).

Lees meer …

23-03 Opschorten alle schoolexamens

Dit bericht is per mail verzonden naar alle examenkandidaten en hun ouder(s), verzorger(s)

Lees meer …

19-03 Schooltentamens gaan door

Examenleerlingen en hun ouders/verzorgers hebben dit bericht gisteren per e-mail ontvangen.

Lees meer …
Scroll naar beneden

Welkom

Welkom op de website van ISW locatie Hoogeland. Op deze locatie kunnen leerlingen terecht voor de volgende soorten onderwijs: mavo, mavo/havo, havo/vwo, vwo, Cambridge Engels en Technasium.

MAVO › HAVO ›VWO ›

Specialisaties op ISW Hoogeland

ISW Hoogeland heeft als enige Westlandse school mavo, havo en vwo in één gebouw. Wij zijn een moderne school - we werken bijvoorbeeld vanaf de eerste klas met Chromebooks – en kunnen veel maatwerk bieden. Je krijgt veel mogelijkheden om in je eigen tempo en op je eigen niveau te leren. Wij organiseren bovendien tal van activiteiten waarbij jij een rol kan spelen: de schoolkrant, de leerlingenraad, de musical of op sporttoernooien. Zo komt jouw talent optimaal tot ontwikkeling!  

Cambridge Engels Technasium Bèta Challenge  Spaans VwoMAX

Maar het is niet alleen leren… Er zijn tal van andere activiteiten waarbij jij een rol kan spelen: de schoolkrant, de leerlingenraad, de musical of organiseren van vieringen.

Meestgestelde vragen

Mag ik ook opgeven bij wie ik in de klas wil?

Jazeker! Eind april krijg je van ons een formulier waarop je kunt invullen bij wie je graag in de klas zou willen. Natuurlijk moet je vriend of vriendin dan wel in dezelfde niveauklas zijn geplaatst. Bijvoorbeeld: heb jij een havo/vwo advies en je vriend/vriendin een mavo-advies. Dan kun je niet bij elkaar in de klas komen. Wij beloven niets, maar gaan wel ons best voor je doen.

Wat is het Technasium

Bij Technasium (in de havo/vwo technasium-klas) maak je op een praktische manier kennis met techniek en technologie. Je werkt aan echte problemen/opdrachten zodat je straks beter bent voorbereid op een studie in de technische richting. Naast extra lessen Onderzoek & Ontwerpen (O&O) zijn excursies, bedrijfsbezoeken en het geven van presentaties onderdeel van het programma. Je werkt per jaar aan vier projecten waarvan echte bedrijven de opdrachtgevers zijn. Kijk bij Technasium voor meer informatie.

In tegenstelling tot eerdere jaren is apart aanmelden voor Technasium niet meer nodig. Alle mavo, havo en vwo leerlingen in klas 1 volgen het vak onderzoeken en ontwerpen. Na het eerste jaar (havo en vwo) en na het tweede jaar (mavo) kiezen de leerlingen of zij dit vak verder willen volgen.

Is er een beetje gezellige sfeer op jullie school?

Wij vinden van wel! Maar het gaat er natuurlijk om of jij het gezellig vindt. Natuurlijk kies je een school niet om de gezelligheid. Maar je zult zien dat je met meer plezier leert als je op een leuke school zit. Die leuke school maken we met z'n allen. De schoolleiding, de leraren, het ondersteunend personeel en de leerlingen: iedereen helpt mee aan een leuke sfeer. Want de school, dat zijn we met z'n allen!

Kom ik op school voordat het schooljaar begint?

Ja, voor de zomervakantie kom je een middag bij ons op school. Je kunt dan kennismaken met je klasgenoten en je mentor.

Wat is Cambridge Engels?

Het Cambridge Programma (in de vwoCambridge klas) bereidt je voor op het behalen van twee internationaal erkende diploma's. Het betekent voor jou dat je heel snel erg goed Engels leert spreken, luisteren, lezen en schrijven. Je hebt daar nu en later veel gemak van. Kijk op Cambridge Engels voor meer informatie.

Hoe kom ik aan schoolboeken en andere materialen?

De schoolboeken krijg je van school in de eerste schoolweek. In juni hoor je alvast wat je nog meer nodig hebt, zoals een agenda, etui, passer, rekenmachine en gymkleding.

Welke niveaus zijn er in het eerste leerjaar?

Er zijn in het eerste leerjaar mavo, mavo/havo, havo/vwo, vwo- en vwoCambridge klassen. Veel leerlingen komen dus in een zogenaamde dakpanklas. In tegenstelling tot eerdere jaren is apart aanmelden voor Technasium niet meer nodig. Alle mavo, havo en vwo leerlingen in klas 1 volgen het vak onderzoeken en ontwerpen. Na het eerste jaar (havo en vwo) en na het tweede jaar (mavo) kiezen de leerlingen of zij dit vak verder willen volgen.

Wanneer weet je of je bent toegelaten op de school van je keuze?

Vóór de meivakantie ontvang je bericht van ons.

Hebben jullie ook gymnasium?

Nee, op Hoogeland hebben wij geen gymnasium. Deze opleiding kun je alleen op ISW Gasthuislaan volgen.
› Bekijk meer vragen