Het nieuws van ISW Hoogeland

12-07 Zomervakantie

Van 15 juli t/m 23 augustus is het zomervakantie.

Lees meer …

11-07 Grand Prix team ISW Hoogeland

3e plaats voor Grand Prix team.

Lees meer …

03-07 Activiteitendag 2024

Gisteren was onze jaarlijkse activiteitendag.

Lees meer …

02-07 Geslaagd CE-II

Wij feliciteren onze leerlingen die vandaag geslaagd zijn!

Lees meer …
› Bekijk meer nieuws
› Bekijk meer nieuws

Het laatste nieuws

12-07 Zomervakantie

Van 15 juli t/m 23 augustus is het zomervakantie.

Lees meer …

11-07 Grand Prix team ISW Hoogeland

3e plaats voor Grand Prix team.

Lees meer …

03-07 Activiteitendag 2024

Gisteren was onze jaarlijkse activiteitendag.

Lees meer …

02-07 Geslaagd CE-II

Wij feliciteren onze leerlingen die vandaag geslaagd zijn!

Lees meer …
Scroll naar beneden

Welkom

Welkom op de website van ISW locatie Hoogeland. Op deze locatie kunnen leerlingen terecht voor de volgende soorten onderwijs: mavo, mavo/havo, havo/vwo, vwo, Cambridge Engels en Technasium.

Mavo › Havo › Vwo - Atheneum ›

 

Dakpanklassen:

Havo/vwo ›

 

Specialisaties op ISW Hoogeland

ISW Hoogeland heeft als enige Westlandse school mavo, havo en vwo in één gebouw. Wij zijn een moderne school - we werken bijvoorbeeld vanaf de eerste klas met Chromebooks – en kunnen veel maatwerk bieden. Je krijgt veel mogelijkheden om in je eigen tempo en op je eigen niveau te leren. Wij organiseren bovendien tal van activiteiten waarbij jij een rol kan spelen: de schoolkrant, de leerlingenraad, de musical of op sporttoernooien. Zo komt jouw talent optimaal tot ontwikkeling!

Maar het is niet alleen leren… Er zijn tal van andere activiteiten waarbij jij een rol kan spelen: de schoolkrant, de leerlingenraad, de musical of organiseren van vieringen.

Cambridge Engels Technologie & Toepassing Technasium Spaans vwoMAX

 
 
 

Meestgestelde vragen

Hoe kom ik aan boeken en andere materialen?

De schoolboeken krijg je gratis van school. In juni hoor je hoe je ze kunt bestellen. Dat gaat via internet. Je krijgt je boeken daarna thuisbezorgd of je krijgt ze via school. Ook hoor je dan wat je nog meer moet kopen, zoals een agenda, etui, passer, rekenmachine en gymkleding. 

Houd ik nog tijd over voor mijn hobby of mijn sport?

Natuurlijk houd je nog tijd over voor andere leuke dingen. Het is niet de bedoeling dat je straks niet meer kunt sporten of je hobby moet opgeven. Je huiswerk is belangrijk, maar je moet af en toe ook iets anders kunnen doen.

Is er een gezellige sfeer op jullie school?

Wij vinden van wel! Maar het gaat er natuurlijk om of jij het gezellig vindt. Natuurlijk kies je een school niet om de gezelligheid. Maar je zult zien dat je met meer plezier leert als je op een leuke school zit. Die leuke school maken we met z'n allen. De schoolleiding, de leraren, het ondersteunend personeel en de leerlingen: iedereen helpt mee aan een leuke sfeer. Want de school, dat zijn we met z’n allen!

Kom ik op school voordat het schooljaar begint?

Ja, voor de zomervakantie kom je een middag bij ons op school. Je kunt dan kennismaken met je klasgenoten en je mentor.

Wat is Cambridge Engels?

Het Cambridge Programma (in de vwoCambridge klas) bereidt je voor op het behalen van twee internationaal erkende diploma's. Het betekent voor jou dat je heel snel erg goed Engels leert spreken, luisteren, lezen en schrijven. Je hebt daar nu en later veel gemak van. Kijk op Cambridge Engels voor meer informatie.

Wanneer weet je of je bent toegelaten op de school van je keuze?

Na je aanmelding ontvang je een ontvangstbevestiging. Dan gaan wij ermee aan de slag. Vóór de meivakantie ontvang je bericht van ons over de definitieve plaatsing.

Hebben jullie ook gymnasium?

Nee, op Hoogeland hebben wij geen gymnasium. Deze opleiding kun je alleen op ISW Gasthuislaan volgen.

Hoe vind ik mijn weg in de school?

Let maar op, je zult heel snel de weg weten. Daar helpen we je bij. De eerste schooldagen laten we je zien waar de lokalen zijn. Ook kijken we even op andere plekken in de school. Bijvoorbeeld in de mediatheek en de gymzaal.

In welke klas kom ik?

Het is vooral belangrijk welk advies de leerkracht van je basisschool je geeft, want dat advies gebruiken we om je in de juiste klas te plaatsen.

Wat doe ik als ik gepest word?

We staan niet toe dat er iemand wordt gepest op school. In klas 1 doen we daarom een anti-pestproject. Word je toch gepest? Zeg het zo snel mogelijk tegen een docent of mentor/coach. Samen met de 'pesters' gaan we het probleem oplossen. We willen graag dat iedereen zich in school prettig en veilig kan voelen.

Mag ik mijn mobiele telefoon meenemen?

Bij ISW Hoogeland zijn mobiele telefoons en oortjes niet toegestaan in de school. Leerlingen die op een Chromebook werken, maken soms wel gebruik van oortjes (alleen tijdens het werken). 

Wat is het Technasium?

Apart aanmelden voor Technasium is NIET meer nodig. Alle mavo, havo en vwo leerlingen in klas 1 volgen het vak onderzoeken en ontwerpen. Na het eerste jaar (havo en vwo) en na het tweede jaar (mavo) kiezen de leerlingen of zij dit vak verder willen volgen. Bij Technasium maak je op een praktische manier kennis met techniek en technologie. Je werkt aan echte problemen/opdrachten zodat je straks beter bent voorbereid op een studie in de technische richting.